Om Hållbar hälsa Stresshantering

Hej!

Mitt namn är Caroline Svensson. Jag bor på en liten lantgård i en by utanför Halmstad med min man, min son, våra tre katter, getter, kaniner och höns.  Jag är i grunden utbildad till lärare i engelska och psykologi med breddning specialpedagogik men har främst jobbat som specialpedagog sedan jag tog examen 2008. Sedan 2017 är jag också utbildad Stresspedagog med kognitiv inriktning, Doula (Föda utan rädsla) samt Mindfulnessinstruktör (utbildad på Mindfulnesscenter i Gbg).

Under några år var mitt liv inte så lätt. P.g.a. en hög arbetsbelastning och ansträngande privata förhållanden (försökt att få barn i fem års tid, gjort flera IVF-försök, genomgått en adoptionsutredning, varit stödföräldrar m.m.) hade jag flera gånger varit nära  en utmattning. Efter att äntligen ha blivit gravid hösten 2013, var jag nära att stryka med p.g.a ett flertal blodproppar. Det plus komplikationer och nya traumatiska upplevelser under den fortsatta graviditeten och förlossningen slet hårt på kropp och psyke. Detta i kombination med att inte sovit många timmar djupsömn under de kommande 1,5 åren, gjorde att kropp och hjärna till slut inte orkade mer. Utmattningen blev ett faktum.

Detta är något som tagit lång tid att återhämta sig ifrån och som jag förmodligen fått vissa men av för livet. Men det jag också fått är lärdomar, erfarenheter och otroligt massa kunskap, både om mig själv och om hur viktigt det är att ta hand om sig och sin hälsa.

Även om jag aldrig skulle rekommendera denna tuffa ”resa” till någon annan, så är det ändå massa saker jag lärt mig som jag är otroligt tacksam över. För tack vare dessa erfarenheter och lärdomar valde jag att gå en fantastiskt intressant utbildning på Sverigehälsan i Malmö där jag fått läsa om allt det som fascinerar mig så, om stress, hälsa, psykologi, mental träning, mindfulness och massa annat spännande. Så här är jag nu, Stresspedagog med kognitiv inriktning med mitt företag ”Hållbar Hälsa Stresshantering” där jag får hjälpa andra både förebyggande och behandlande med stressproblematik! Här sysslar jag bl.a. med föreläsningar, kurser, retreats, samtalsstöd, mindfulnessaktiviteter, djurunderstödd stressterapi samt avslappningsmassage. . Så otroligt kul och spännande!

Det finns många kompetenta människor där ute som har mycket teoretisk kunskap om stress och utmattning, men jag menar att det är inte förrän du själv gått igenom det, som du helt kan förstå hur och vad det innebär.

Så behöver du eller ditt företag hjälp inom detta med stressproblematik, tveka inte att höra av dig! Jag vet vad jag pratar om.

Ta nu hand om er!
Hälsningar Caroline

Samarbete med ”Tankar om högkänslighet”

Företaget ”Tankar om högkänslighet” drivs av min syster Josefine Henriksson, diplomerad samtalsterapeut med inriktning högkänslighet samt mindfulnessinstruktör.

Tillsammans har vi skapat konceptet ”Stresshantering för högkänsliga”!

Där erbjuder vi kurser, retreats, föreläsningar, mindfulness i naturen samt har även  podcasten ”På djupet med systrarna hsp”!

Du kan läsa mer om detta under andra flikar på min hemsida samt på Josefines hemsida http://www.tankaromhogkanslighet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *